Wie ben ik

Ik ben Grace Zhou, psycholoog, ben geboren in China. Sinds mijn 28e woon en werk ik in Nederland. Na een carrière in de financiële sector besloot ik mijn hart te volgen en psychologie te gaan studeren. Aan de Universiteit Leiden heb ik mijn master in de klinische psychologie behaald.

Mijn fascinatie voor de menselijke geest en voor psychische processen heeft in mijn leven altijd een rol gespeeld. Ik geloof in mensen, en vanuit die overtuiging wil ik mensen helpen. Dat leidt tot een onorthodoxe, vernieuwende behandelwijze. Uiteraard integreer ik daarin altijd de laatste wetenschappelijke inzichten, maar technieken en protocollen zijn bij mij nooit leidend. Ze zijn hooguit ondersteunend om elk uniek mens tot bloei te laten komen.

In mijn werkervaring bij GGZ merkte ik dat de psychologische hulpverlening in Nederland niet goed aansluit bij belevingswereld van Chinezen. Dit heeft uiteraard te maken met het verschil in taal en cultuur. Het feit dat ik zelf Chinees ben en de Chinese cultuur begrijp, zorgt ervoor dat Chinese cliënten zich bij mij goed begrepen voelen. Zo kan ik hen als Chinese psycholoog optimaal helpen. Maar ik woon al heel lang in Nederland en spreek naast Mandarijn ook uitstekend Nederlands.

Mijn oosterse achtergrond/inzichten, kunnen een meerwaarde hebben voor Nederlanders. Dus ook Nederlandse cliënten zijn van harte welkom.