Werkwijze

Ieder mens is uniek en vraagt om een unieke benadering. Ik werk dan ook niet vanuit één vaste methode. Jij staat centraal in de behandeling. Samen zoeken we uit welke aanpak voor jou het beste werkt. Daarbij combineer ik oosterse en westerse inzichten en technieken. Zo werk ik bijvoorbeeld vanuit de schema therapie of cognitieve gedragstherapie. Maar ik wissel dat af met bijvoorbeeld meditatie, mindful wandelen, mantra en yoga. Maar, technieken beschouw ik als gereedschap: zolang jij er iets aan hebt, zijn ze nuttig – anders niet.

 

Jezelf accepteren

Een belangrijk aspect van de behandeling is dat jij jezelf kunt accepteren. Dat begint bij een veilige omgeving, een omgeving waarin je je geaccepteerd voelt. Ik creëer die omgeving voor jou. We nemen daarvoor de tijd, zodat je je spanning los kunt laten.

Een nieuwe bloei

We blijven altijd bij jezelf, bij je wortels. Als je jezelf eenmaal echt kent en accepteert, kun je stap voor stap verder groeien. Dat is niet altijd leuk of makkelijk: je zult patronen moeten doorbreken die vaak al jaren bestaan, grenzen overschrijden, drempels overgaan. We hebben geen haast, alles gebeurt in je eigen tempo. Langzaam maar zeker zal uit jouw wortels een nieuwe tak ontstaan.

Intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek. Daarin bespreken we je klachten of problemen. Het intakegesprek is ook nadrukkelijk bedoeld om te kijken of ik voor jou de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Het is belangrijk dat je een klik ervaart en dat je vertrouwen hebt in de behandeling.